Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Boekhout
Meteorenstraat 4 2024 RK
Haarlem
Spoed Keuze 1

Afspraak maken

U kunt bellen met de assistent van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur.
Tevens voor algemene vragen en advies van de assistent.

Als u nog dezelfde dag wilt komen, belt u dan zo vroeg mogelijk. Voor een optimale planning van de spreekuren vraagt de assistent altijd naar de reden van uw komst. In verband met uw privacy en in verband met de werkzaamheden van de assistent hebben wij voorkeur voor het telefonisch maken van een afspraak.

Telefoonnummer: 023 – 525 36 00

Ook via de Patiëntenomgeving kunt u online een afspraak inplannen.

Spreekuur

Maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 11.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur
Inez Boekhout: maandag, dinsdag en donderdag
Corine Gideonse: woensdag en vrijdag

Consult op afspraak

Een consult is alleen mogelijk op afspraak en duurt 10 minuten. Als u meerdere vragen heeft, met meerdere personen komt, een langer gesprek wilt of een kleine chirurgische ingreep moet ondergaan, is meer tijd nodig. Denkt u meer tijd nodig te hebben, overleg dit dan met de assistent.

Houdt u er rekening mee dat alle verwijzingen en onderzoeken buiten de huisartsenpraktijk, zoals bijvoorbeeld röntgen- en labonderzoek, van patiënten boven de 18 jaar onder uw eigen risico vallen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar over de kosten van deze onderzoeken.

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is bedoeld voor een korte vraag of om een uitslag op te vragen. U kunt hiervoor ’s morgens vóór 11.30 uur een afspraak maken. De dokter belt u dan na 11.45 uur terug. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheidstoestand telefonisch te beoordelen. Een afspraak op het spreekuur kan daarom alsnog nodig zijn.
Via de Patiëntenomgeving kunt u ook per mail een vraag stellen.

Huisbezoek

Indien u inschat dat wij mogelijk bij u een huisbezoek moeten afleggen omdat u te ziek bent om naar de praktijk te komen, dan belt u bij voorkeur vóór 10.30 uur in verband met de planning van de dag. De dokter bezoekt u meestal tussen 13.00 en 15.00 uur.

Spreekuur assistent

De assistenten doen zelfstandig spreekuur op afspraak. Bij hen kunt u terecht voor diabetescontrole, bloeddrukcontrole, injecties, uitstrijkjes, stikstofbehandeling, oren uitspuiten en wondbehandeling. Er is een assistentenspreekuur op:

dinsdag van 8.15 tot 10.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur
woensdag van 9.00 tot 11.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur
donderdag van 8.15 tot 10.30 uur
vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur
De eerste plekjes in het ochtendspreekuur zijn gereserveerd voor patiënten met diabetes die nuchter op het spreekuur moeten komen.

Stoppen met roken programma

Bij één van de assistenten en de praktijkondersteuner kunt u terecht voor begeleiding bij stoppen met roken. Zij praat met u over stoppen met roken. Heeft u hulp nodig, dan adviseert zij u welke middelen u het beste kunt gebruiken.
Wij hebben voor dit programma een contract met de zorgverzekeraar. Dat betekent dat de begeleiding en de door ons voorgeschreven nicotine vervangende geneesmiddelen door uw verzekering worden vergoed.

Tijdig afzeggen

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de huisarts, assistente of praktijkondersteuner onnodig veel tijd verloren. Er is immers op uw komst gerekend! Het kan altijd gebeuren dat u een afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 24 uur van tevoren en geef ons door dat u niet kunt komen. Bij niet verschijnen zonder bericht zullen wij u een bedrag in rekening brengen, dat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Wij verwijzen u niet achteraf

Het komt helaas met enige regelmaat voor dat patiënten voor niet-spoedeisende zaken uit eigen beweging een afspraak met een specialist in het ziekenhuis maken en achteraf een verwijzing aan ons, huisartsen vragen. Wij zijn dan  niet gemachtigd om alsnog een verwijzing te schrijven. Zouden wij dit wel doen, dan kan er sprake zijn van een strafbaar feit. De huisarts heeft de wettelijke taak om poortwachter te zijn voor zorg in het ziekenhuis. Dat wil zeggen dat de huisarts in overleg met de patiënt alleen naar de specialist verwijst als daarvoor een indicatie is. Zie verder: >> Praktijkinformatie